Uusasiakashankinta: 13 keinoa ja kultainen luoti

24.3.2024
Uusasiakashankinta: 13 keinoa ja kultainen luoti
Uusasiakashankinta on tärkeimpiä asioita menestyvälle ja kasvua tavoittelevalle yritykselle.Tutustu alta 13 keinoon löytää asiakkaita sekä kultaiseen luotiin, jolla hukut uusiin asiakkaisiin.

Uusasiakashankinta: 13 keinoa ja kultainen luoti

Uusasiakashankinta ei usein kuulu yrityksen ydintoimintoihin. Se on kuitenkin tärkeimpiä asioita menestyvälle ja kasvua tavoittelevalle yritykselle.

Uusia asiakkaita hankkimalla ja heistä hyvää huolta pitämällä luodaan edellytykset yrityksen menestymiselle.

Uusasiakashankinta on kuitenkin paitsi tärkeää, monesti myös haastavaa. Myyjien kalenterit ovat tyhjiä. Luurikammo iskee. Verkkosivu ei tuo yhteydenottoja.

Totuus on, että asiakashankinta hankaloituu ja pirstaloituu kuitenkin koko ajan. Maailma muuttuu ja ihmiset toimivat yhä enemmän digitaalisissa kanavissa – toisaalta siellä ovat myös kilpailijasi. Kanavien määrä kasvaa, ja joskus yrityksissä on olo, että kaikkialla pitäisi olla kokoajan.

Miten uusia asiakkaita voi sitten löytää? Me listasimme 13 keinoa uusien asiakkaiden hankintaan.

Lisäksi jaamme artikkelin lopussa sen kuuluisan kultaisen luodin, jonka ampumalla, tulet hukkumaan asiakkaisiin!

Sisällys

 • Malta hetki – aloita uuden asiakkaan etsiminen tästä!
 • Outbound- ja inbound-uusasiakashankinta
 • 13 keinoa löytää uusia asiakkaita
  • Outbound-asiakashankinnan keinot
  • Inbound-asiakashankinnan keinot
 • Uusasiakashankinnan kultainen luoti
 • Asiakashankintaa voi myös ulkoistaa

Malta hetki – aloita uuden asiakkaan etsiminen tästä!

Ennen kuin säntäät ihmisten oville tai tartut luuriin, niin uusasiakashankintaan kannattaa uhrata muutama hetki aikaa.

Jos uusasiakashankinnan prosessi ei nimittäin ole selkeä, todennäköisesti vain tuhlaat omaa ja myyjiesi aikaa säntäilyllä ja huonoilla lähestymisillä ei-potentiaalisten asiakkaiden suuntaan.

Eli ennen kuin soitat yhdenkään asiakkaan ovikelloa tai kirjoitat mainosta paikallislehteen, mieti nämä asiat kuntoon:

 1. Kuka on ihanne-asiakkaasi

  • Luo kuva täydellisestä asiakkaastasi (Ideal customer Profile), ja mieti millainen hän on, mitä hän etsii, millaisia haasteita hänellä nyt on, mistä hän on kiinnostut yms.

  • Kun tiedät, ketä yrität tavoitella, voit miettiä, missä hänet tavoitat ja millaisella viestillä häntä lähestyt.

 2. Mitä hyötyä tuotat asiakkaallesi

  • Todennäköisesti tunnet oman tuotteesi tai palvelusi läpikotaisin. Se onkin tärkeää, mutta oletko miettinyt tarkasti, mitä hyötyä se tuottaa asiakkaallesi. Asiakasta ei todennäköisesti kiinnosta tuotteesi ominaisuusluettelo. Sinun pitää pystyä kertomaan asiakkaallesi, miten autat häntä saavuttamaan tavoitteensa tai unelmansa.

 3. Miten markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimii

  • Asiakashankinta on usein markkinoinnin ja myynnin yhteispeliä. Markkinointi herättää potentiaalisen asian kiinnostuksen, mutta kauppaa saadaan harjoin maaliin asti ilman myyntiä. Saman viestin ja asiakaskokemuksen pitääkin mennkä läpi koko asiakashankinnan prosessin

Hienoa! Kun perusasiat ovat kunnossa, voimme tutustua keinoihin hankkia uusia asiakkaita.

Outbound- ja inbound-uusasiakashankinta

Outbound- ja inbound-uusasiakashankinta

Olemme jaotelleet markkinoinnin ja asiakashankinnan keinot jaotellaan usein termien outbound- ja inbound alle.

Nämä termit viittaavat siihen, miten asiakas löytää yrityksen tuotteet ja palvelut.

Outboundissa aloite yhteydenottoon tulee myyjältä. Tyypillisiä outboundin keinoja ovat esimerkiksi lehtimyyjän soitto puhelimitse, ostoskeskuksessa standilla tapahtuva puhelinliittymämyynti tai LinkedIn:ssä tuleva yksityisviesti.

Inboundissa asiakas on puolestaan se, joka tekee aloitteen, ja ensimmäisenä ottaa yhteyttä yritykseen ja myyjään. Asiakas on voinut löytää yrityksen verkkosivut vaikkapa googlaamalla ja jättää verkkosivuilta yhteydenottolomakkeen.

Usein ajatellaan myös, että inbound on hidasta toimintaa, kun taas outbound nopeaa.

Outbound toimii siis, jos haluat nopeasta, tehokkaasta ja kampanjanomaisesti tavoittaa potentiaalisia asiakkaita.

Inbound vaatii pitkäkestoisempaa työtä ja tarpeeksi volyymia, jotta se voi toimi. Mutta toimiessaan se tuottaa asiakkaita tehokkaasti pitkän aikaa.

 

13 keinoa löytää uusia asiakkaita

Mikään merkkimäärä ei riitä listaamaan kaikkia tapoja, joita uusasiakashankintaan on olemassa. Asiakkaiden löytämisessä ja kontaktoinnissa vain oma mielikuvitus ja aktiivisuus on rajana. Tässä kuitenkin listaus yleisimmistä tavoista tehdä uusasiakashankintaa.

Tärkeintä onkin määritellä oman yrityksen kannalta parhaat ja toimivimmat kanavat ja panostaa niihin sen sijaan, että yrittäisit kerralla tehdä kaikkea.

Outbound-uusasiakashankinnan keinot

 1. Puhelinkontaktointi

 2. Luukutus eli ovelta ovelle -myynti

 3. Linked In -kontaktointi

 4. Tapahtumat

 5. Some-mainonta

 6. Mainonta verkossa, lehdessä, radiossa tms.

 7. Suorapostitukset

Inbound-uusasiakashankinnan keinot

 1. Hakukoneoptimointi – orgaaninen Google-liikenne

 2. Hakukonemarkkinointi – maksettu Google-liikenne

 3. Google My Business -profiili

 4. Vaikuttajamarkkinointi

 5. Orgaaninen sosiaalinen media

 6. Sähköpostimarkkinointi (markkinoinnin automaatio)

Uusasiakashankinta - puhelinkontaktointi

Outbound-asiakashankinnan keinot

Puhelinkontaktointi

Puhelimitse tehdystä uusasiakashankinnasta käytetään myös termiä ”kylmäsoittaminen”. Tavoitteena on sis tavoitella ”kylmiä” asiakkaita ja saada heitä kiinnostumaan palvelusta tai tuotteesta.

Kylmäsoittaminen voi olla aikaa vievää, mutta hyvin tehtyä todella tehokasta. Kun tiedät kohderyhmäsi ja lähestyt heitä oikeaan aikaan oikealla ratkaisulla, voit päästä puhelimitse hyviin tuloksiin. Onnistunut kylmäsoittaminen vaatii hyvää tuotetuntemusta ja vakuuttavia myyntitaitoja.

Kylmäsoittaminen on erityisen tehokasta B2B-sektorilla, missä ostopäätöksenteko on usein harkittua ja perustuu vahvaan tarpeeseen. Erityisenä kohderyhmänä esiin voisi nostaa taloyhtiöiden päättäjät, joille on vaikeaa kohdentaa markkinointia esimerkiksi sähköisissä kanavissa.

Luukutus eli ovelta ovelle -myynti

Luukutus on hyvin perinteinen myyntitapa, jolla on nykyaikana melko negatiivinen maine. Tämä johtuu tarinoista, joita olemme saaneet lukea agressiivisista myyjistä, jotka myyvät ylihintaisia remontteja vanhuksille.

Oikein, rehellisesti, asiantuntevasti ja ystävällisesti tehtynä ovelta ovelle -myynti voi olla tehokasta ja toimivaa. Se sopii erityisesti tuotteille tai palveluille, jotka vaativat henkilökohtaista esittelyä tai demonstrointia.

Linked In -kontaktointi

Linked In on loistava keino varsinkin B2B-uusasiakashankintaan. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että suuri osa yrityspäättäjistä löytyy Linkkarista. Kokonaisuudessaan kanavasta löytyy jo noin 1,7 suomalaista.

Linked In on lisäksi hyvin työkeskeinen sosiaalinen media, eli saat helposti tiedot potentiaalisen asiakkaasi yrityksestä, tittelistä jne. ja voit verkostoitua ja lähestyä heitä suotaan Linkkarissa.

Tapahtumat

Tapahtumat, kuten messut, standit ja näytökset ovat yhä osa uusasiakashankinnan repertuaaria. Niiden voima tulee kasvokkain tapahtuvasta kontaktista, jolloin asiakkaan kanssa päästään luottamukselliseen ja vahvaan vuorovaikutukseen. Tapahtumien kanssa voidaan helposti hyödyntää myös digitaalisia kanavia ja sosiaalista mediaa niiden mainostamisessa.

Mainonta verkossa, lehdessä, radiossa tms.

Myöskään perinteistä ostettua mainontaa ei pidä unohtaa uusasakashankinnan keinoista. Kanavia on paljon, kuten eri verkkomedioiden bannerit ja natiiviartikkelit, radio- ja TV-mainonta tai lehtimainonta.

Some-mainonta

Some-mainonta tarkoittaa usein Metan kanavissa (Facebook ja Instagram), LinkedIn:ssä, TikTokissa tai joskus myös X:ssä (ex-Twitter) tehtävää maksettua mainontaa. Se on samanlaista maksettua mainontaa kuin edellä luetellut perinteisemmätkin kanavat, mutta suurina etuina mm:

 • mainontaa on helppo testata ja muokata kampanjan olemassaolon aikana

 • mainonnan vaikuttavuutta on helpompi mitata kuin perinteisissä medioissa

Suorapostitukset

Yksi keino tavoittaa ihmisiä ovat yrityksen omat suorapostitukset. Tämä voi olla toimiva ja erottuva strategia, kun jaettavan postin määrä on viime vuosina vähentynyt radikaalisti. Nerokkaalla postituskampanjalla voikin erottua, kun kilpailijat hyvin todennäköisesti toimivat pääosin digikanavissa.

Inbound-asiakashankinnan keinot

Google-hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnissa pyritään omat verkkosivut saamaan korkeille sijoituksilla Googlen hakutuloksissa. Tämä tapahtuu mm. tuottamalla verkkosivuille asiakkaille hyödyllistä sisältöä.

Esimerkiksi kattoremontteja pääkaupunkiseudulla myyvälle yritykselle on tärkeää, että potentiaalinen asiakas löytää yrityksen verkosta googlettamalla ”kattoremontti helsinki”.

Hakukoneoptimointia voi opetella tekemään itse, jolloin sen kustannus on pieni. Usein parhaisiin tuloksiin päästään kuitenkin ammattilaisen avulla. Hakukoneoptimoinnin tulokset eivät usein näy heti, vaan se on pitkäjänteistä työtä, joka tuottaa tuloksia kuukausien ja vuosien päästä.

Google-hakusanamarkkinointi

Kun Googlaat, ovat usein ylimpänä hakutuloksissa näkyvät linkit maksettuja mainoksia. Tästä on kysymys hakusanamarkkinoinnissa. Voit siis määritellä, millä hakusanoilla haluat mainoksesi näkyvän Googlen hauissa ja paljonko haluat tästä maksaa. Google-mainonta vaatii jonkin verran osaamista, jota voi hankkia itse tai ostaa digitoimistoilta.

Google My Business -profiili

Google My Business -profiili on vähemmän puhuttu, mutta varsinkin paikallisesti toimiville yritykselle tärkeä asiakashankinnan keino. Moni googlaaja etsii yritystietoja esim. Google Mapsin avulla, jolloin läheltä löytyvä ja hyvät arviot omaava yritys saa helposti leijonan osan asiakkaista.

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on koko ajan yleistyvä uusasiakashankinnan keino, joka toimii varsinkin B2C-yrityksille. Vaikuttajamarkkinointi tarkoittaa sitä, että esim. TikTok- tai Instagram-vaikuttaja jakaa omille seuraajilleen sisältöä, jossa esiintyy yrityksen tuote tai palvelu. Vaikuttajamarkkinoinnin teho perustuu mm.:

 • ihmisten haluun ja kiinnostukseen vaikuttajaa kohtaan

 • ”puolueettoman” tahon suositteluun palvelua tai tuotetta kohtaan

Orgaaninen sosiaalinen media

Orgaanisella sosiaalisella medialla tarkoitetaan yrityksen tai henkilön omaa sosiaalisen median sisältöä, jonka näkyvyydestä ei ole maksettu. Sosiaalinen media perustuu ihmisten omaa haluun seurata tiettyjä henkilöitä tai yrityksiä.

Lähtökohtaisesti ihmisiä kuitenkin kiinnostaa enemmän ihmiset kuin yritykset. Siksi moni panostaa somessa omaan henkilöbrändiin ja jakaa omalta tililtään mielenkiintoista ja kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä, verkostoituu ja kontaktoi potentiaalisia asiakkaita.

Sähköpostimarkkinointi (markkinoinnin automaatio)

Myyntisähköpostin lähettäminen on sinänsä outbound-markkinointia, mutta kun sähköpostit valjastetaan markkinoinnin automaation tueksi puhutaaan inbound-markkinoinnista.

Markkinoinnin automaatiossa kerätään ihmisten yhteystietoja (vähintään sähköposti) verkossa esimerkiksi oppaan latauksen, laskurin käytön tai uutiskirjeen tilauksen yhteydessä. Tämän jälkeen ihmisille voidaan lähettää heitä kiinnostavaa ja HYÖDYLLISTÄ sisältöä. Tavoitteena on, että ihminen on yritykseen yhteydessä, hänelle tulee tarve palvelun tai tuotteen hankintaan.

Uusasiakashankinnan kultainen luoti

Uusasiakashankinnan kultainen luoti

Uusasiakashankinnan kultainen luoti, eli kaikkein tehokkain tapa hankkia uusia asiakkaita on:

NYKYISTEN ASIAKKAIDEN SUOSITTELUT!

Mieti tilanne, jossa ystäväsi on suositellut jotain yritystä. Millainen vaikutus sillä on ollut?

Niinpä tärkeintä, on tehdä asiakkaistasi niin tyytyväisiä, että he suosittelevat yritystäsi myös ystävilleen.

Tyytyväiset asiakkaat suosittelevat yritystä mielellään itsekin, mutta älä jätä asiaa siihen. Sinun tehtäväsi on kannustaa heitä siihen ja tekemään se mahdollisimman helpoksi.

Tässä muutama vinkki:

 • Pyydä Google- tai Facebook-arvosteluita

 • Tarjoa etu sekä suosittelijalle että hänen ystävälleen, jos hän tutustuu palveluusi

 • Nosta suositteluja verkkosivullesi

 • Tee asiakkaiden suositteluista some-päivityksiä

 • Tee tyytyväisistä asiakkaista asiakastarinoita, joissa he kertovat palvelusi tai tuotteesi hyödyistä

 • Kerää asiakasreferenssejä unelma-asiakkailtasi, jonka kaltaisia haluaisit enemmän

 

Asiakashankintaa voi myös ulkoistaa

Kyllä, uusasiakashankintaan on paljon keinoja ja kanavia. Parhaat tavat löytyvät niin määrittelemällä unelma-asiakas kuin kokeilemalla, mikä keino tuottaa parhaat tulokset.

Usein kaikkia keinoja ei kannata tehdä samaan aikaan, vaan valita muutama, joihin panostaa kunnolla. Muuten vaarana on, ettei mitään tehdä kunnolla, jolloin myöskään mikään ei tuota hyviä tuloksia.

Yrityksissä on aina myös rajalliset resurssit ja osaaminen. Sen vuoksi kaikkea ei kannata tehdä sisäisesti, vaan on hyvä miettiä, voisiko jonkin asiakashankinnan osan ulkoistaa.

Tässä hyödyt ja haasteet liittyen asiakashankinnan ulkoistukseen:

Ulkoistuksen hyödyt

 • Yrityksen rahaa ja aikaa säästyy ydintoimintoihin
 • Ulkoistus tuo joustavuutta resurssien käyttöön
 • Ammattimainen uusasiakashankinta on tehokasta
 • Ammattimaisesti hoidettu asiakashankinta luo hyvää yritysmielikuvaa
 • Kumppanin kanssa toimiminen tuo uutta näkemystä tekemiseen

Ulkoistuksen haasteet

 • Ulkoistus vaatii hyvää rapotointia ja seurantaa, jotta tulokset ja kulut tulevat näkyviksi
 • Ulkoistus vaatii myös yrityksen aikaa seurannan osalta
 • Ulkoistuksella tulee olla selkeät tavoitteet, jotta tulosta voidaan mitata
 • Yrityksen palvelun tai tuotteet tulee olla kunnossa, jotta myynti voi onnistua

Me Tiimibuukkauksella olemme erikoistuneet esimerkiksi puhelimitse tapahtuvaan asiakkaiden ja tarjouspyyntöjen hankintaan. Laadukkaasti hoidettu puhelinkontaktointi, tuo uusia asiakkaita, luo tunnettuutta ja asiantuntevaa ja luotettavaa yrityskuvaa.

Puhelinkontaktointi on hyvä tapa tavoittaa ja päästä suoraan kontaktiin niiden asiakkaiden kanssa, joita on muuten vaikeaa tavoittaa. Se toimii niin B2B- kuin B2C-asiakkaille, mutta erityisesti taloyhtiöasiakkaat ja yritysasiakkaat ovat puhelinkontaktoinnille loistavaa kohderyhmään.

Jos haluat uusia asiakkaita tai haluat enemmän tehoja omasta puhelin-uusasiakashankinnasta, ota meihin yhteyttä!

Haluatko lisää kauppaa yrityksiltä tai taloyhtiöiltä? Ota yhteyttä!

Jaa artikkeli

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp

More from the category