Kylmäsoitto – täydellinen kaava ja vinkit onnistumiseen

16.4.2024
Kylmäsoitto
Cooperin testi krapulassa.Hammaslääkäri, kun olet laiminlyönyt hammashygienian useita kuukausia.Meistä monelle harva asia tuntuu vastenmielisemmältä kuin kylmäsoitto.Tässä artikkelissa perkaamme kylmäsoittamisen läpi läpikotaisin. Lopussa paljastamme täydellisen kaavan ja vinkkilistan, millä sinäkin onnistut kylmäsoittamisessa.

Kylmäsoitto – täydellinen kaava ja vinkit onnistumiseen

Cooperin testi krapulassa.

Hammaslääkäri, kun olet laiminlyönyt hammashygienian useita kuukausia.

Meistä monelle harva asia tuntuu vastenmielisemmältä kuin kylmäsoitto.

Mutta kylmäsoittamisella on ikävä maine osin turhaan. Se on tehokas tapa uusasiakashankintaan oikein tehtäessä.

Rankkaa se kyllä on, mutta sen ei tarvitse olla vastenmielistä. Hyvällä suunnittelulla ja valmistautumisella, se voi olla jopa miellyttävää.

Tässä artikkelissa perkaamme kylmäsoittamisen läpi läpikotaisin. Lopussa paljastamme täydellisen kaavan ja vinkkilistan, millä sinäkin onnistut kylmäsoittamisessa ja löydät potentiaalisia asiakkaita.

Sisällysluettelo

 1. Kylmäsoitto – mitä se on
 2. 5+1 kylmäsoittamisen haastetta
 3. Kylmäsoittamisen tarkoitus
 4. Täydellinen kaava kylmäsoittoihin
 5. Vinkit kylmäsoittamiseen – Näin saavutat tuloksia
 6. Kun kylmäsoitto tuntuu haastavalta – Ulkoista ja keskity ydinliiketoimintaasi
 7.  

Kylmäsoitto – mitä se on?

Kylmäsoitto on myyntitekniikka, jossa myyjä ottaa yhteyttä henkilöihin tai yrityksiin, jotka eivät ole aiemmin ilmaisseet kiinnostusta myyjän tuotteeseen tai palveluun.

Kylmäsoittaminen tapahtuu yleensä puhelimitse, ja sen tavoitteena on herättää vastaanottajan/asiakkaan kiinnostus ja luoda pohja mahdolliselle myyntikeskustelulle.

Prosessi vaatii huolellista valmistautumista ja kykyä käsitellä usein vastaan tulevaa vastustusta, mutta se voi olla tehokas keino löytää uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaa, kun sitä käytetään oikein.

5 +1 kylmäsoittamisen haastetta

5 +1 kylmäsoittamisen haastetta

Kylmäsoittamisella on useita haasteita, jotka voivat tehdä siitä vaikean myyntistrategian. Tässä muutamia yleisimpiä haasteita:

Ihmiset eivät suoranaisesti rakasta myyntipuheluita

 • Moni ihminen ja potentiaalinen asiakas voi suhtautua kielteisesti puhelinmyyntiin, mikä voi johtaa nopeisiin kieltäytymisiin ja lyhyisiin keskusteluihin.

Kiinnostusta on vaikea herättää

 • Ilman aikaisempaa suhdetta tai yhteyttä voi olla haastavaa saada potentiaalista asiakasta kiinnostumaan tuotteesta tai palvelusta muutamassa sekunnissa.

Päättäjää ei vaan saa puhelinmenpäähän

 • Yrityksissä voi olla vaikeaa tavoittaa henkilö, jolla on valtuudet ja tarve ostopäätöksen tekemiseen.

Paljon työtä, vähän tuloksia

 • Kylmäsoittamisen onnistumisprosentti on yleensä matala, mikä vaatii suuren määrän soittoja saavuttaakseen merkittäviä tuloksia.

Höpöhöpö puhelinnumeorita

 • Ilman kohdennettua ja hyvin tutkittua kontaktitietokantaa – eli soittolistaa – kylmäsoittamisen tehokkuus voi kärsiä ja aikaa voidaan tuhlata epäolennaisiin kontakteihin.

+1 Kylmäsoittaminen on oikeasti raskasta

 • Kylmäsoittaminen voi olla henkisesti rasittavaa myyjille, johtuen jatkuvasta hylkäämisestä ja negatiivisista reaktioista.
Kylmäsoittamisen tarkoitus

Kylmäsoittamisen tarkoitus

Monesti ajatellaan, että kylmäsoittamisen tarkoitun on sopia tapaaminen potentiaalisen asiakkaan kanssa.

Väärin.

Kylmäsoittamisen tarkoitus ei ole tapaaminen, vaan puhelun avulla tulee selvittää, onko asiakas kiinnostunut tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta. Tarkoitus on selvittää, kannattaako sinun ja asiakkaan jatkaa keskustelua ja sopia tapaaminen.

Jos tavoitteena on vain tapaamisten sopiminen, täyttyy myynnin kalenteri pian tapaamisista, jotka eivät johda minnekään.

Jos taas tavoitteena on selvittää asiakkaan kiinnostus, on tapaamisellakin paremmat lähtökohdat onnistua. Tällöin tapaamiseen saapuu oikeasti innostunut ja kiinnostuntu asiakas.

Täydellinen kaava kylmäsoittoihin

Täydellinen kaava kylmäsoittoon on suunniteltu voittamaan vastaanottajan alustava vastustus ja herättämään kiinnostus mahdollisimman nopeasti. Tehokkaan kylmäsoittopuheen voi jakaa seuraaviin osa-alueisiin:

Avaus

 • Esittäytyminen: Aloita lyhyesti kertomalla nimesi ja yrityksesi nimi.
 • Yhteys tai viite: Jos mahdollista, mainitse yhteinen yhteys asiakkaan kanssa, suositus tai jokin muu relevantti yksityiskohta, joka voi luoda luottamusta.
 • Syy soitolle: Ilmoita selvästi ja ytimekkäästi, miksi soitat juuri tälle henkilölle.

Arvon esittely

 • Hyödyn kommunikointi: Kerro, mitä etua tai ratkaisua yrityksesi tarjoaa potentiaaliselle asiakkaalle. Keskity myös asiakkaan ongelmiin tai tarpeisiin ja kuinka voit auttaa niiden ratkaisemisessa.
 • Miten eroat kilpailijoista: Mainitse lyhyesti, mikä tekee tarjouksestasi ainutlaatuisen tai paremman kuin kilpailijoiden vastaavat.

Kiinnostuksen herättäminen

 • Kysymykset: Esitä avoimia kysymyksiä, jotka saavat vastaanottajan pohtimaan nykytilannettaan ja tarpeitaan. Tämä voi auttaa herättämään kiinnostusta keskusteluun.
 • Kuuntele aktiivisesti: Reagoi vastaanottajan vastauksiin empaattisesti ja osoita ymmärrystä heidän tilanteeseensa.

Toimintakehotus

 • Seuraavat askeleet: Ehdota konkreettista toimintaa, kuten lyhyttä tapaamista, esittelyä tai lisätietojen lähettämistä.
 • Aikataulun sopiminen: Jos mahdollista, sinun tulee sopia myös tapaamisesta tai puhelusta jo ensimmäisen yhteydenoton aikana.

Lopetus

 • Kiitos: Kiitä henkilöä ajasta ja mahdollisesta kiinnostuksesta.
 • Yhteystietojen toisto: Toista tarvittaessa yhteystietosi ja kerro, miten ja milloin sinuun voi parhaiten ottaa yhteyttä.

Kokonaisuudessaan täydellinen myyntipuhe kylmäsoittoon on selkeä, keskittynyt ja suunnattu vastaanottajan tarpeisiin, ja se luo myös perustan tulevalle vuoropuhelulle. 

Tavoitteena on muuttaa kylmä yhteydenotto lämpimäksi keskusteluksi, joka johtaa myöhemmin mahdolliseen myyntiin.

Vinkit kylmäsoittamiseen – Näin saavutat tuloksia

Kylmäsoittaminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla tekniikoilla ja asenteella voit erottua edukseesi ja tehdä vaikutuksen potentiaalisiin asiakkaisiin. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua parantamaan kylmäsoittotaitojasi ja saavuttamaan parempia tuloksia.

Vinkit kylmäsoittamiseen

Tee vaikutus positiivisella energialla

 • Muista, että potentiaalinen asiakkaasi saattaa vastaanottaa kymmeniä, ellei satoja puheluja päivässä. Erota joukosta positiivisuudellasi ja jätä kuulijalle miellyttävä ja innostunut vaikutelma.

Käsittele jokainen puhelu kuin mestariteos

 • Anna jokaiselle puhelulle täysi huomiosi ja panostuksesi. Ole läsnä ja keskity asiakkaaseen, näyttäen aitoa kiinnostusta hänen tarpeisiinsa. Anna asiakkaalle aikaa.

Ylläpidä luonnollista keskustelun virtausta

 • Keskustele asiakkaan kanssa kuin vanhan ystävän kanssa. Kuuntele aktiivisesti mitä hänellä on sanottavanaan ja reagoi siihen – tämä auttaa rakentamaan sujuvaa vuorovaikutusta.

Luo luottamusta ja tarjoa todellista arvoa

 • Kun pystyt osoittamaan, miten palvelusi tai tuotteesi tuo konkreettista hyötyä asiakkaalle, luot pohjan luottamukselliselle suhteelle ja myös mahdolliselle tapaamiselle.

Pidä asiat yksinkertaisina ja käytä numeroita tehokkaasti

 • Selkeä ja yksinkertainen viesti, jossa on konkreettisia lukuja tai tuloksia, voi vakuuttaa kuulijan ja helpottaa ymmärrystä.

Valmistaudu perusteellisesti

 • Sinun tulkee tutustua asiakkaan taustaan ja toimialaan ennen puhelua. Tämä auttaa sinua räätälöimään viestisi ja osoittamaan, että olet perehtynyt hänen liiketoimintaansa.

Käytä avoimia kysymyksiä

 • Avoimet kysymykset kannustavat asiakasta kertomaan enemmän itsestään ja tarpeistaan, mikä antaa sinulle arvokasta tietoa, jota voit hyödyntää keskustelussa.

Harjoittele sietämään hylkäystä

 • Kylmäsoittaminen tuo väistämättä eteen myös kieltäytymisiä. Opettele suhtautumaan hylkäyksiin rakentavasti ja älä anna niiden lannistaa sinua.

Seuraa puheluita ja optimoi tekniikoitasi

 • Analysoi puheluidesi tuloksia ja tunnista, mitkä lähestymistavat toimivat parhaiten. Kehitä jatkuvasti puhelutaitojasi tämän palautteen perusteella.
Kun kylmäsoitto tuntuu haastavalta – Ulkoista ja keskity ydinliiketoimintaasi

Kun kylmäsoitto tuntuu haastavalta – Ulkoista ja keskity ydinliiketoimintaasi

Jos kylmäsoitto ei ole yrityksesi vahvuus tai sen koordinointi tuntuu liian aikaa vievältä ja haastavalta, ulkoistaminen voi olla tehokas ratkaisu. Ulkoistamalla kylmäsoiton ammattilaisille voit keskittyä yrityksesi ydinliiketoimintaan ja hyödyntää asiantuntijoiden taitoja ja kokemusta. 

Tässä joitakin syitä, miksi kylmäsoiton ulkoistaminen kannattaa harkita, sekä vinkkejä, mitä ulkoistamisessa tulisi ottaa huomioon.

Hyödyt kylmäsoiton ulkoistamisesta

 1. Ammattitaito ja kokemus: Kylmäsoiton asiantuntijat ymmärtävät, kuinka luoda kontakti nopeasti ja tehokkaasti. Heidän kokemuksensa auttaa välttämään yleiset virheet ja maksimoi onnistumisen mahdollisuudet.

 2. Kustannustehokkuus: Ulkoistaminen voi olla kustannustehokkaampaa kuin oman tiimin palkkaaminen, kouluttaminen ja ylläpito. Säästät henkilöstökuluissa ja muissa resursseissa, joita kylmäsoittaminen vaatii.

 3. Keskittyminen ydinliiketoimintaan: Kun ulkoistat kylmäsoiton, organisaatiosi voi keskittyä entistä tehokkaammin siihen, mitä se osaa parhaiten, olipa kyse sitten tuotekehityksestä, asiakaspalvelusta tai myynnin päättämisestä.

 4. Skaalautuvuus: Ulkoistuspalvelut tarjoavat joustavuutta skaalata myyntiponnistuksia ylös tai alas tarpeen mukaan, ilman vakituisen henkilöstön sitouttamista.

 5. Tuloksellisuus: Ulkoistuspalvelut ovat usein erikoistuneet tiettyihin toimialoihin tai myyntitekniikoihin ja voivat tarjota kohdennettua osaamista, joka johtaa parempiin tuloksiin.

Huomioitavaa ulkoistettaessa kylmäsoittoa

Kun ulkoistat kylmäsoittamista, sinun tulee huomioida nämä:

Valitse oikea kumppani: Tutki palveluntarjoajia huolellisesti. Voit pyytää tarjouksen muutamasta. Arvioi heidän kokemuksensa, asiakaspalautteensa ja aiemmat menestyksensä vastaavissa projekteissa.

Selkeät tavoitteet ja odotukset: Määrittele tavoitteet ja odotukset kumppanillesi selkeästi. Varmista, että ymmärrätte molemmat, mitä tuloksia haetaan ja millä aikataululla.

Sopimus ja seuranta: Laadi yksityiskohtainen sopimus, joka kattaa palvelun laajuuden, tavoitteet ja seurantaprosessit. Säännöllinen raportointi ja tulosten seuranta ovat avain onnistuneeseen kumppanuuteen.

Kommunikointi: On hyvä pitää yllä avointa ja jatkuvaa vuoropuhelua palveluntarjoajan kanssa. Hyvä kommunikointi varmistaa, että molempien osapuolien odotukset pysyvät yhdenmukaisina ja mahdolliset ongelmat ratkaistaan nopeasti.

Voimmeko auttaa?

Jos haluat ulkoistaa kylmäsoittosi, me Tiimibuukkauksella tarjoamme ammattitaitoista palvelua, joka auttaa yritystäsi kasvamaan ja saavuttamaan myyntitavoitteensa.

Ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellämme, miten voimme auttaa sinua saavuttamaan myyntitavoitteesi kylmäsoittamisen avulla.

Haluatko lisää kauppaa yrityksiltä tai taloyhtiöiltä? Ota yhteyttä!

Jaa artikkeli

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp

More from the category